lauantai 15. elokuuta 2015

Keinutuoli vol2 - Gungstol vol2

Tämä projekti oli hieman pienempi kuin mitä olen hetkeen tehnyt. Ei tarvinnut rapsutella ja hioa mitään, ei repiä ja raastaa. Hieman piti vain saada vanha lakkapinta ja puunpinta taas elämään ja ehkä hiirensyömää päälistä vaihdettua.

Dethär var ett lite mindre projekt än vi blivit vana med. Behövde inte skrapa och slipa, riva och bygga upp. Bara liva upp träet och lacken. Och byta sitsdynan.

Tämä oli siis lähtötilanne. Puu näytti elottomalta, istuinosa syödyltä. Ja vielä lisäksi täytyy sanoa, että oli muuten aika epämukava istuttava.

Utgångsläget. Träet livlöst, och dynan uppäten. Och dessutom obekväm.

Tässä näkyy hyvin "kuolleen" pinnana ja jo elvytetyn pinnan ero. Eli jalkaosa on jo käsitelty ihmeöljyllä, muut osat ei. Joskus asia ei vaadi suuria ponnistuksia. Vinkkejä kannattaa tulla kyselemään. ;)

Här ser man skillnaden mellan livlös och upplivad yta. Frambenen är behandlade med mirakelolja, resten obehandlat. Ibland behövs det inte mycket.

Ja tässä hiiret ovat tehnyt lähempää tuttavuutta kovan istuinosan kanssa.

Är det kanske mössen som bekantat sig med dynan..?

Osaatko arvata mikä tästä tulee...se näkyy seuraavassa kuvassa. ;)

Kan du gissa vad det här blir..? syns på nästa bild.

Huomaatko sinä mitään uutta keinutuolissa? No sehän on selkäpehmuste tietenkin. Pikkasen parantaa tuota istumismukavuutta. Istuinosaan laitettiin myös reilusti enemmän pehmustetta ja päälystys on tehty asiakkaan tuomalla nahalla. Puuosat putsattiin (ihan siis vaan rätillä ja vedellä ;)), käsiteltiin ihmeöljyllä ja sitten pintaan vedettiin sellakkaa muutamia kerroksia ja vielä vaha suojaamaan pintaa. Puuosien kulumille emme tehneet mitään. Ne antoivat tälle huonekalulle juuri tarpeeksi luonnetta ja arvokkuutta. Mukavia keinumishetkiä.

Ser du nåt nytt..? Ryggstödet. Gjorde stolen lite bekvämare iallafall. Sittdynan fick också betydligt mera stoppning och bekläddes med läder. Trädelarna tvättades, behandlades med mirakelolja och sen blev det några lager shellack och vax. Vi betsade inte de färglösa slitna områdena i det här fallet, då de ändå bara ger karaktär och värdighet åt stolen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti